• Korian

    Korian

    Elke dag staat Korian in voor de zorg van ongeveer 13.000 bewoners in 120 voorzieningen. Daarvoor zet het dagelijks ongeveer 10.000 medewerkers in.

12 mei 2021

Week van de Diversiteit – Saskia Raes, zorgkundige Sint-Lenaartshof, vertelt haar verhaal

Saskia Raes is een zorgkundige in het Sint-Lenaartshof in Brecht. Dit doet ze al bijna een jaar met evenveel passie.

Saskia droomde ervan om kapster te worden, maar door bepaalde allergieën was ze een andere richting uitgegaan op zoek naar de volgende uitdaging. Zo kwam ze terecht in het volwassenonderwijs waar ze slaagde voor haar opleiding zorgkundige. Nadien heeft ze in enkele woonzorgcentra gewerkt en richtte ze ook een eigen café op. Dit combineerde ze met haar werk als zorgkundige. Nu droomt ze van een diploma verpleegkundige waar ze momenteel een opleiding voor volgt.

De affectie, liefde en warmte zijn de voornaamste redenen waarom Saskia haar job graag doet. Zelf werkt ze op een beschermde afdeling waar ze mensen begeleidt bij hun laatste reis. “Je ziet hen echt opfleuren, je krijgt zoveel liefde terug”. Ook heeft Saskia een zeer goede klik met haar team waardoor de samenwerking zeer vlot een aangenaam verloopt.

Saskia is een zeer geëngageerd iemand. Ze had bijvoorbeeld tijdens de coronacrisis de haarzorg op zich genomen. Ook is haar man een DJ die op de dag van de zorg, vrijwillig een muziekmoment had geregeld.

Ze zou zonder twijfel haar job aanraden aan anderen. Haar dochter is hiervan een duidelijk voorbeeld. Ze wil ook graag verpleegkundige worden binnen een beschermende afdeling en doet momenteel vakantiewerk binnen het Sint-Lenaartshof. “Het zit dui­delijk in de genen”, aldus Saskia. De werkplek, de collega’s en de omgeving zou ze vooral aanraden. “Er is altijd wel iets te beleven en ook voor de collega’s wordt er goed gezorgd”.

#allensamen #incaringhands