• Korian
    Korian

    Elke dag staat Korian in voor de zorg van ongeveer 13.000 bewoners in 120 voorzieningen. Daarvoor zet het dagelijks ongeveer 10.000 medewerkers in.

12 april 2021

Ontdek nu het verhaal van 'Roger', bewoner van de Vaeren, in de Standaard en op Canvas

Het begon met een boze brief, vorige zomer. Daarna enkele tv-optredens en nu een documentaire. Roger Lybaert (89), bewoner van de Vaeren, blijft strijdbaar: “Ik mag weer buiten. Maar als ik bij mijn dochter zou overnachten, moet ik een week in quarantaine. Hoelang nog?” 

De documentaire geeft het leven weer in een woonzorgcentrum ten tijde van corona, in al zijn facetten.
“Misschien geven de kijkers zich hierdoor rekenschap van het feit dat het leven in een rustoord niet zwart-wit is. Er komen ook grijze en roze en allerlei andere kleuren bij kijken.”

Ook dochter Leentje vertelt over haar ervaringen van het afgelopen jaar:
“Ik heb lang gezocht naar een plek waar mijn ouders samen een kamer konden delen. Ze houden hier rekening met wat bewoners nog willen en kunnen doen. Vader heeft lang geschilderd, ze hebben voor hem een schilderhoek ingericht.

Toen ze zijn schaakbord zagen staan, vroegen ze of hij iemand had om mee te spelen. Sindsdien doet Mohamed dat in zijn vrije uren.’ Mohamed maakt deel uit van de schoonmaakploeg. Roger zegt: ‘Ik zie hem niet als iemand die schoonmaakt, ik zie hem als een mens, als je begrijpt wat ik bedoel. Zo vind ik ook dat men met ouderen moet omgaan. Ongeacht of ze zorgbehoevend zijn of niet. We blijven in de eerste plaats mensen.”

Lees hier het volledige artikel in De Standaard : https://bit.ly/3gg0H7l

Bekijk hier de documentaire ‘Roger’ op VRT Nu: https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/roger/2021/roger/

#incaringhands
#positivecare