Bezoekersinfo

Het dragen van mondmaskers in onze huizen

Beste families, vrienden, bezoekers, bewindvoerders, 

Vanaf maandag 23 mei 2022 is het niet langer algemeen verplicht een chirurgisch mondmasker te dragen in onze woonzorgcentra. Toch durven wij niet zomaar alle teugels los te laten. Woonzorgcentra zijn nog altijd kwetsbaar voor uitbraken, waarbij het virus snel kan rondgaan onder de bewoners die er samenleven. Ze zijn het meest kwetsbaar om ernstig ziek te worden van COVID-19. Daarom moeten we waakzaam zijn en blijven.           

Het blijft voor onze medewerkers verplicht om tijdens de zorghandelingen, waarbij de afstandsregels niet gerespecteerd kunnen worden, nog steeds het mondmasker te dragen.

Onze bewoners krijgen deze dagen een tweede boosterprik om hun immuniteit weer aan te wakkeren. We zijn de vaccinaties volop aan het uitrollen. Tot zo lang durven wij u vragen om in onze huizen toch nog steeds een mondmasker te dragen, tot 10 dagen na de vaccinatie. De directie houdt u op de hoogte van de data. 

Wanneer u op bezoek komt, raden wij u aan:

  • Draag een mondmasker tot 10 dagen na de 2de boosterprik van uw naaste
  • Ontsmet uw handen wanneer het woonzorgcentra betreedt, er hangen overal alcoholdispensers.
  • Zet tijdens het bezoek een raam open en ventileer de kamer.
  • Als u klachten of symptomen (neusloop, hoest, keelpijn…) heeft, vragen wij u met aandrang om thuis te blijven, ook om verkoudheden zoveel mogelijk in onze huizen te vermijden.

Wij danken u van harte voor uw medewerking en begrip. Samen dragen we zorg voor het welzijn van onze bewoners.

Welkom!