Over Korian

We bieden een antwoord op elke zorgvraag en vertrekken daarbij vanuit uw noden. Wij gaan op zoek naar een oplossing op maat om u en uw omgeving te ontzorgen.

Korian België is sinds 2005 een betrouwbare partner in de ouderenzorg (vroeger Senior Living Group). Tot 2017 waren we enkel actief in de residentiële ouderenzorg met woonzorgcentra, assistentiewoningen, dagverzorgingscentra, herstelverblijven en psychogeriatrie. We beschikken over een ruim aanbod in gans België waar senioren waardig oud kunnen worden.

In 2017 hebben we ons zorgaanbod uitgebreid met thuiszorg, thuisverplegingdienstencheques zodat we iedereen die zorg nodig heeft, jong of oud, gedurende een korte of langere periode thuis veilig kunnen ontzorgen. We beschikken eveneens over thuiszorgwinkels voor een snelle levering van terugbetaalde en niet terugbetaalde orthopedische hulpmiddelen.

Naast de klassieke thuis- en gezinszorg kan u bij ons ook terecht voor kraamzorg en gespecialiseerde zorg voor mensen met een beperking, personen met dementie, mensen met een psychische problematiek en voor de begeleiding van palliatieve patiënten.

En we gaan nog een stap verder: we bieden niet enkel persoonsgerichte zorg, maar eveneens een volledige omkadering voor ouderen, kwetsbaren en hun naasten. Indien u het wenst, kan u zelfs beschikken over een persoonlijke assistent die u administratief en organisatorisch ondersteunt. Dat kan bij u thuis of in één van onze woonzorgcentra.

Korian België: een betrouwbare zorgpartner waarop u kan rekenen! 

Korian België in cijfers:

  • Ongeveer 10.000 medewerkers staan voor u klaar, waarvan 700 in Home Care, samen met 220 zelfstandige verpleegkundigen.

Residentieel

  • 120 Woonzorgcentra/Assistentiewoningen
  • 11.700 bewoners in onze woonzorgcentra
  • 1.600 assistentiewoningen

Home Care:

  • Thuisverpleging: 6.000 patiënten
  • Thuiszorg: 3.490 cliënten
  • Dienstencheques: 1.475 klanten

Korian in Europa:  

Korian is in Europa actief in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en het VK en telt internationaal meer dan 57.500. medewerkers en 525.000 patiënten en bewoners.

Onze missie: ‘in caring hands’ - met hart en ziel.

Wanneer u kiest voor Korian, kiest u voor zorg en ondersteuning op maat, waar u ook woont of verblijft: bij u thuis, of in een thuisvervangende omgeving zoals een  kort- of herstelverblijf, een dagverzorgingscentrum, een assistentiewoning of een woonzorgcentrum.  

Ons motto: ’Hier zorgen wij voor u, in uw thuis'

We waarborgen voor u de beste professionele zorg en levenskwaliteit, persoonsgericht en op maat, met respect voor ieders waardigheid. Bovendien bieden we volledige ondersteuning en omkadering (ook administratief) bij u thuis of in onze huizen, maar ook aan uw familie en naasten.

‘In caring hands’ - met hart en ziel is het hart van onze onderneming, de missie van ons allen, waar ieder van ons zich dag in en dag uit voor inzet.

Ontdek hieronder wat onze CEO te vertellen heeft over onze missie, onze waarden en ons Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO):

 

Onze visie: kwaliteit van leven

Zowel bij u thuis als in onze huizen bieden we u een kwaliteitsvol leven dankzij onze ‘positive-care filosofie’(*):  we focussen op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden en niet alleen op wat er eventueel wat minder gaat. Uw autonomie staat bij ons centraal: u krijgt de kans om zelf te bepalen wat u belangrijk vindt.

In onze huizen zorgen we voor zinvolle activiteiten afgestemd op uw eigen persoonlijke interesses. We organiseren allerlei vormen van lichaamsbeweging, muziek, dans, maar ook culturele activiteiten, evenementen waarop uw familie en vrienden welkom zijn. We hanteren daarbij het motto: niets moet, veel kan, als u er zin in heeft. Plaatselijke vrijwilligers en/of verenigingen uit de buurt steken ons dikwijls een handje toe. 

We staan zowel in de thuiszorg als residentieel garant voor een kwaliteitsvolle zorg. Onze medewerkers krijgen voortdurend de kans om extra opleidingen te volgen in onze Korian Academie. Daarnaast investeren we ook in niet-medicamenteuze behandelingen zodat we op een alternatieve manier aan preventie en gezondheidszorg doen. We maken daarbij gebruik van innovatieve toepassingen. Voorbeelden daarvan zijn Silverfit, De tovertafel en de Zorgrobot. 

Onze huizen bieden een warme, comfortabele en huiselijke omgeving zodat u zich snel thuis voelt. We zorgen voor vele sociale contacten tussen onze bewoners onderling, maar ook met de familie, de medewerkers, de vrijwilligers en de buurt.

We serveren lekkere maaltijden, dagvers bereid met lokale producten in de eigen plaatselijke keuken van elk huis. Lust u liever vis dan vlees of bent u vegetarisch? Het kan allemaal.

Al onze huizen behouden hun eigen autonomie en zijn sterk verbonden met de plaatselijke gemeenschap zodat iedereen zich er thuis voelt. Het zijn open huizen, waar iedereen te allen tijde welkom is.

(*) Positive care behoort tot het Active Ageing concept van de Wereldgezondheidsorganisatie dat verouderen ziet als een positief gegeven.

Ontdek hieronder wat onze COO te vertellen heeft over onze visie "Kwaliteit van leven" en over onze filosofie "Positive Care":

 

 

Onze basiswaarden: vertrouwen, initiatief en verantwoordelijkheid

Basiswaarden

De drie basiswaarden waarop we onze missie en visie bouwen zijn vertrouwen, initiatief en verantwoordelijkheid.

Vertrouwen is het kloppend hart van onze huizen. Al onze medewerkers kunnen ten alle tijden en in alle situaties op elkaar rekenen om u, uw familie en naasten de beste zorg te bieden. Vertrouwen betekent empathie, transparantie en welwillendheid in alle omstandigheden, maar ook oprechte aandacht voor de leefwereld en noden van onze cliënten.

Initiatief: We stimuleren eigen initiatief bij onze medewerkers. We moedigen hen aan om oplossingsgericht te denken en te werken in hun dagdagelijkse taken en open te staan voor verandering en innovatie, daar waar het beter kan. Dat vraagt moed en passie en toont hun oprecht engagement.

Verantwoordelijkheid: onze medewerkers zijn eerlijk en betrouwbaar, integriteit staat voorop in hun handelen en werken. We bieden de best mogelijke kwaliteit binnen een veilige en betrouwbare omgeving. We houden daarbij rekening met de impact op het milieu en dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. 

Korian staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Onze waarden gedreven missie geeft eveneens vorm aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen vertaalt zich in 5 pijlers:

1.   Korian garandeert de vrije keuze aan iedereen die nood heeft aan zorg 

2.   Korian draagt zorg voor hen die zorg dragen

3.   Korian draagt op een positieve manier bij aan de uitdaging van de vergrijzing van de samenleving.

4.   Al onze huizen zijn lokaal verankerd en zetten zich in voor de lokale leefgemeenschap.

5.   We werken dagelijks aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.

Meer weten? Download hier onze MVO brochure

Onze geschiedenis