Veel gestelde vragen woonzorgcentra

Hieronder proberen wij u een antwoord te geven op tal van veelgestelde vragen, zit uw vraag er niet tussen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de voorziening van uw keuze voor meer informatie. Plaatselijke uitzonderingen op de geformuleerde antwoorden zijn steeds mogelijk, voor meer informatie kan u terecht bij de voorziening van uw keuze.

Is het onderhoud van mijn kamer inbegrepen in de dagprijs ?

Wij poetsen uw kamer in het woonzorgcentrum. En dit is inbegrepen in uw dagprijs.

Mag ik roken in het woonzorgcentrum ?

Ook hier houden we ons aan de wet: in een openbaar gebouw geldt een totaal rookverbod, met uitzondering van de rookruimtes.

Is incontinentiemateriaal inbegrepen in de dagprijs ?

Ja, dit is in de vaste dagprijs voor een kamer inbegrepen.

Mag ik bezoek ontvangen ?

In onze woonzorgcentra is iedereen welkom, op elk moment. We hebben dus geen vaste 'bezoekuren'. We vragen wel dat de bewoners en hun bezoekers de rust respecteren tussen 22.00 en 7.30 uur.

Hoe groot is mijn kamer ?

Dit is afhankelijk van voorziening tot voorziening, sommigen bieden enkel eenpersoonskamers aan, andere ook tweepersoonskamers. Maar misschien is het interessanter als u de kamers eens in het echt bekijkt. Kom daarom gerust even langs, u bent altijd welkom.

Waar kan ik terecht met persoonlijke was en strijk ?

U of uw familie kunnen zelf instaan voor uw persoonlijke was en strijk. Indien dit niet lukt, kunt u een beroep doen op een professionele wasserij waarmee het woonzorgcentrum samenwerkt.

Kan ik op ieder moment een kamer komen bezichtigen ?

Ieder woonzorgcentrum is een open huis, u bent dus altijd welkom. Hebt u graag meer uitleg of een persoonlijke rondleiding ? Maak dan vooraf even een afspraak met de directie.

Mag ik mijn eigen tv, koelkast of microgolfoven meebrengen

Ja, natuurlijk. Alle nodige aansluitingen zijn voorzien. Let er wel op dat uw toestel beantwoordt aan de veiligheidsvoorschriften. Enkel tv's met flatscreen worden nog toegelaten wegens brandveiligheidsredenen.

Kleine klusjes, wie doet die ?

Onze voorzieningen hebben ofwel een vaste klusjesman, ofwel kunnen ze een beroep doen op een team van klusjesmannen in de regio. Kleine herstellingen of persoonlijke karweitjes zoals kaders ophangen doen zij graag voor u.

Mag ik huisdieren meebrengen naar het woonzorgcentrum ?

Sorry, grotere huisdieren kunnen we niet toelaten om gezondheidsredenen van de andere bewoners. Een kleiner huisdier, waar uw buren geen last van kunnen ondervinden, vormt geen probleem. U begrijpt natuurlijk dat u hier wel zelf zorg voor dient te dragen. Vraag dit voor de zekerheid wel even na bij de directeur van uw woonzorgcentrum.

Kan ik mijn vaste huisarts behouden ?

Uiteraard. De keuze van geneesheer is bij ons volledig vrij. De verantwoordelijke zal met hem contact opnemen voor eventuele verdere opvolging.

Hoe wordt mijn verhuis geregeld ?

Als u wilt verhuizen, laat u dit even weten aan onze directie. Zij maken dan een afspraak met u en bespreken kort welke documenten in orde moeten gebracht worden. Wilt u graag op voorhand weten wat u nodig heeft ? Neem dan gerust even contact op.

Ik sta op de wachtlijst, maar de vrije plaats komt wat te vroeg. Verschuift mijn naam dan weer naar het einde van de lijst ?

Uw naam blijft gewoon op de eerste plaats staan, tenzij u zelf aangeeft dat u langere tijd wil wachten.

Hoe zijn de kamers ingericht ?

De kamers van het woonzorgcentrum zijn aangepast bemeubeld. Maar u mag ze inrichten zoals u dat wilt. We vragen u om enkel het aangepaste bed te laten staan. Voor de rest kunt u deze inrichten volgens eigen smaak en stijl.

Mag ik de maaltijden op mijn kamer nuttigen ?

Samen eten is in elke voorziening een fijn moment. Er wordt gebabbeld en men leert elkaar beter kennen. Daarom geven we er de voorkeur aan dat de bewoners van het woonzorgcentrum samen eten. Wanneer u ziek bent, dienen we uw maaltijden natuurlijk in uw kamer op.

Kan ik goederen of geld in bewaring geven ?

De wet bepaalt dat een woonzorgcentrum geen gelden of goederen van bewoners mag beheren. We helpen u wel graag bij het zoeken naar een geschikte oplossing.

Is er in het woonzorgcentrum plaats voor senioren met een vergrote zorgvraag of senioren met dementie?

Ja, onze woonzorgcentra zijn hiervoor volledig uitgerust en officieel erkend. Voor meer informatie , kom gerust eens langs.

Mag ik eigen meubilair meebrengen ?

Zeker. U richt uw kamer in zoals u dat zelf wilt. Er is wel standaard een aangepast bed aanwezig. Dit is het enige wat dient te blijven staan. Voor de rest is het volledig uw kamer.