• Korian

    Korian

    Elke dag staat Korian in voor de zorg van ongeveer 13.000 bewoners in 120 voorzieningen. Daarvoor zet het dagelijks ongeveer 10.000 medewerkers in.

22 november 2023

Korian België reageert op aankondiging verhoogd toezicht

Korian België begrijpt de ongerustheid bij de bewoners, haar medewerkers en de overheid naar aanleiding van de recente aankondigen. De directie van Korian roept daarom opnieuw op om met Minister Crevits en het departement Zorg te overleggen over een maximale transparantie over de belangen van de bewoners, medewerkers en overheid, zodat elke vorm van onzekerheid weggenomen wordt. Korian benadrukt hierbij dat het kwalitatieve zorg blijft verzekeren, financieel gezond is en haar communicatie met haar bewoners, medewerkers, vakbonden en overheden verderzet.

Korian België is volledig toegewijd aan haar kwalitatieve zorg en maximale transparantie voor alle betrokkenen. De organisatie staat al meer dan 18 jaar voor deze kernwaarden en wil ze blijven verzekeren.

Daarom blijft Korian zich volledig inzetten om de bestaande tekorten die vastgesteld worden in haar huizen krachtdadig aan te pakken en de correcte toepassing van nieuwe regelgeving toe te passen. Een aantal tekortkomingen over de infrastructuur en de registraties van de zorghandelingen werden intussen opgelost of zijn in behandeling. De vastgestelde tekortkomingen aan de infrastructuur zijn soms inherent aan de gebouwen en worden zo goed als mogelijk aangepakt. De veiligheid van de bewoners en medewerkers is hierbij prioritair en komt niet in het gedrang.  Voor deze tekortkomingen werden bij het Departement Zorg afwijkingen aangevraagd. 

Continuïteit is verzekerd

Korian België waarborgt de kwaliteit en de continuïteit van de zorg voor haar bewoners, hun families en de medewerkers. Er zijn geen intenties tot sluitingen of ontslagen binnen de woonzorgcentra of andere activiteiten van de organisatie, noch individuele verkoop van activa of sub-activiteiten in Vlaanderen en Wallonië. Korian benadrukt dat het absoluut wil vermijden dat de onrust die momenteel heerst bij alle betrokkenen blijft duren en het vertrouwen bij haar bewoners en medewerkers, alsook de hele sector schaadt. De organisatie blijft daarom maximaal inzetten op een transparante communicatie met bewoners en hun familie, medewerkers, vakbonden en overheid.

Financieel gezond

Korian België benadrukt opnieuw dat het geen financiële noch liquiditeitsproblemen heeft en dat er momenteel op groepsniveau bij Clariane SE een strategisch evaluatieproces lopende is tot mogelijke verkoop van een aantal activa waaronder de activiteiten in België en Nederland. Het verloop van dit proces wordt met alle bevoegde instanties op een transparante manier besproken. Korian blijft hierbij open staan voor overleg en dialoog om de evolutie van dit proces toe te lichten aan de toezichthoudende overheden.

Onmiddellijk overleg

Korian heeft altijd transparant samengewerkt en een goede relatie gehad met overheden en toezichthoudende organen en wenst dit ook verder te zetten. Zo was de organisatie vrijwillig kandidaat om mee te werken aan de door de overheid geïnitieerde audit met betrekking tot transparantie van geldstromen in de zorg. We betreuren dat er niet werd ingegaan op onze vraag tot overleg alvorens deze beslissingen te nemen. Korian België nodigt daarom opnieuw alle betrokkenen uit tot overleg in het belang van haar bewoners, medewerkers en de rust in de sector.


Meer informatie:

Korian België – www.korian.be
Lieve Van Boxem - PR manager/Woordvoerster 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 0479 37 00 94

_______________________________________________________

Korian België: een betrouwbare zorgpartner waarop u kan rekenen!

Korian België is sinds 2005 actief in de residentiële ouderenzorg,  in de thuiszorg, thuisverpleging en thuiszorgwinkels. Elke dag staan 9.500 medewerkers in voor de zorg van meer dan 12.500 bewoners in 117 voorzieningen verspreid over gans België. Daarnaast werken er nog 800 medewerkers en 80 zelfstandige verpleegkundigen in de thuiszorg.

Naast persoonsgerichte zorg biedt Korian ook een volledige omkadering en ontzorging aan ouderen, kwetsbaren en hun familie: van een eenvoudige administratieve vraag tot palliatieve zorg. De dienstverlening kan plaatsvinden zowel thuis als in de huizen. We willen onze cliënt op elk moment in zijn leven een antwoord bieden op zijn zorgvraag.

Korian legt een sterke focus op maatschappelijke verantwoordelijkheid én heeft een waardengedreven missie en visie. Vanuit onze basisfilosofie ‘Positive Care’ vertrekken we vanuit de persoonlijke wensen en mogelijkheden van onze cliënten. Onze missie ‘In Caring Hands (‘Met hart en ziel’), staat voor professionele zorg en kwaliteit van leven, persoonsgericht en op maat, met respect voor ieders waardigheid.

Korian draagt graag ‘zorg voor hen die zorg dragen’. Met haar eigen opleidingsinstituut Korian Academy biedt de organisatie haar medewerkers de kans om zich professioneel te ontplooien en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Er zijn voortdurend mogelijkheden voor jobrotatie en/of doorstroming.