• Korian

    Korian

    Elke dag staat Korian in voor de zorg van ongeveer 13.000 bewoners in 120 voorzieningen. Daarvoor zet het dagelijks ongeveer 10.000 medewerkers in.

16 november 2023

Korian België en Nederland bevestigen vertrouwen in toekomst

15/11/2023 - Korian België en Nederland blijven vertrouwen in de toekomst na de recente bekendmaking dat Clariane SE overweegt de Belgische en Nederlandse zorgactiviteiten te verkopen. De twee entiteiten zijn stevig verankerd in het Belgische en Nederlandse zorglandschap en vormen samen een  zeer gezonde organisatie. De operationele performantie, zowel op vlak van (zorg)kwaliteit als op financieel vlak, is solide. Ook voor de medewerkers zal een mogelijke verandering in de structuur geen rechtstreekse gevolgen hebben. In tegendeel, Korian blijft actief nieuwe medewerkers rekruteren.

Clariane SE heeft een versterkingsplan van haar financiële structuur uitgewerkt samen met haar hoofdaandeelhouder en Raad van Bestuur. Enerzijds gaat het om een versterking van het eigen vermogen enanderzijds om een verhoging van de externe financieringscapaciteit. Tegen 2024 wil Clariane 1 miljard euro aan activa verkopen, waaronder mogelijk ook de activiteiten in België en Nederland vallen. Deze beslissing is niet definitief, maar een onderdeel van een strategische evaluatie.

“We betreuren de situatie waarin Clariane SE zich bevindt, maar zijn ervan overtuigd dat deze versterking van de financiële structuur tot een duurzame toekomst zal leiden voor de groep. De mogelijke verzelfstandiging van België en Nederland zien we allerminst als een eindpunt, maar veeleer als een nieuwe opportuniteit”, aldus Dominiek Beelen, CEO Korian Benelux.

De Belgische en Nederlandse vestigingen van Korian zijn een vaste waarde in het lokale zorglandschap en kijken elk mogelijk scenario met vertrouwen in de eigen kracht tegemoet. Dominiek Beelen,  CEO Korian Benelux  bevestigt dat deze ontwikkelingen geen voelbare impact zullen hebben op medewerkers, bewoners en patiënten. Financieel  en operationeel zijn de Belgische en Nederlandse entiteiten voldoende gewapend om ook autonoom te functioneren.

“In ieder geval gaan we verder op onze eigen sterktes en behouden we onze strategische pijlers. We Onze focus blijft, ook na de aankondiging van Clariane SE het verzekeren van de continuïteit voor onze medewerkers en van onze persoonsgerichte zorg naar onze bewoners, patiënten en cliënten. Onze missie en waarden: vertrouwen, initiatief en verantwoordelijk, zijn hierbij het kloppende hart van onze organisatie. Meer dan ooit investeren we met al onze medewerkers in een duurzame kwalitatieve zorg waarin nabijheid bij onze bewoners, patiënten en cliënten centraal staat “, besluit Dominiek Beelen.

Lieve Van Boxem
PR-manager/Woordvoerster
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
+32 479 37 00 94

www.korian.be

 

Over Korian

Korian België: een betrouwbare zorgpartner waarop u kan rekenen! 

Korian België is sinds 2005 actief in de residentiële zorg voor ouderen en kwetsbaren, alsook in de thuiszorg, thuisverpleging en thuiszorgwinkels. Elke dag staan 9.500 medewerkers in voor de zorg van meer dan 12.500 bewoners in 117 voorzieningen verspreid over gans België. Daarnaast werken er nog 800 medewerkers en 80 zelfstandige verpleegkundigen in de thuiszorg.

Naast persoonsgerichte zorg biedt Korian ook een volledige omkadering en ontzorging aan ouderen, kwetsbaren en hun familie: van een eenvoudige administratieve vraag tot palliatieve zorg. De dienstverlening kan plaatsvinden zowel thuis als in de huizen. We willen onze cliënt op elk moment in zijn leven een antwoord bieden op zijn zorgvraag.

Korian legt een sterke focus op maatschappelijke verantwoordelijkheid én heeft een waardengedreven missie en visie. Vanuit onze basisfilosofie ‘Positive Care’ vertrekken we vanuit de persoonlijke wensen en mogelijkheden van onze cliënten. Onze missie ‘In Caring Hands (‘Met hart en ziel’), staat voor professionele zorg en kwaliteit van leven, persoonsgericht en op maat, met respect voor ieders waardigheid.

Korian draagt graag ‘zorg voor hen die zorg dragen’. Met haar eigen opleidingsinstituut Korian Academy biedt de organisatie haar medewerkers de kans om zich op professioneel vlak te ontplooien en te groeien om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Er zijn voortdurend mogelijkheden voor jobrotatie en/of doorstroming.