• Korian

    Korian

    Elke dag staat Korian in voor de zorg van ongeveer 13.000 bewoners in 120 voorzieningen. Daarvoor zet het dagelijks ongeveer 10.000 medewerkers in.

11 maart 2024

Dag/Week van de Zorg 11-17 maart 2024

Vandaag geven we in heel Vlaanderen het startschot voor de Week van de Zorg. De ganse week wordt de zorg- en welzijnssector positief in de kijker geplaatst met als apotheose Dag van de Zorg op zondag 17 maart. Meer dan 200 deelnemende organisaties ontvangen het grote publiek om kennis te maken met de zorgjobs, medewerkers, dienstverlening, projecten of gebouwen. Het centrale thema voor zowel de Week als de Dag van de Zorg is ‘De kracht van positieve beeldvorming’.

Dag/Week van de Zorg kent een ruim mediabereik door haar mediapartners: Radio 2 – MNM – De Zondag (2 weekends)

Uiteraard nemen ook een aantal van onze huizen deel en zetten ze op zondag hun deuren wagenwijd open. Iedereen heeft zijn beste beentje voorgezet om er een onvergetelijke dag van te maken. Bezoekers worden ontvangen met een drankje en kunnen op een interactieve manier de woonzorgcampus ontdekken. Er zijn wedstrijden voor jong en oud en het keukenteam zorgt voor allerlei lekkernijen.

We verwelkomen kandidaat zorgmedewerkers om kennis te maken met onze woonzorgcampussen, voor hen het ideale moment om de troeven van werken in de ouderenzorg te ontdekken!

Ook Radio 2 organiseert opnieuw een roadshow met het programma Ann&Daan door gans Vlaanderen. Op vrijdag 15 maart houden ze halt in het grand-café van Woonzorgcampus Melderthof te Meldert en zenden ze het programma live uit. Ann&Daan lopen een week lang mee als stagiair om op die manier de sector te ontdekken! ?? Iedereen welkom. Het wordt warme radio waarin ook verhalen van de werkvloer, van zorgmedewerkers en van bewoners uitgebreid aan bod komen. De gesprekken worden ook gefilmd zodat thuisblijvers alles kunnen volgen via live beeldstreaming op één.

Ondertussen is het magazine inMotion verschenen (120.000 ex) met daarin een artikel over hoe wij omgaan met diversiteit op de werkvloer!

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te gaan nemen (of misschien zelfs een handje toe te steken) in de deelnemende huizen. ????

Hof Demeersseman – Melkerijstraat 28, 8480 Ichtegem
Sint-Lambertus’Buren – Dorpsstraat 70, 3545 Zelem/Halen
Melderthof – Pastorijstraat 22, 3560 Meldert
Zorgdorp De Pastorij – Pastorijweg 2, 9450 – Denderhoutem
Gildentuin – Kloosterstraat 20, 1840 Londerzeel
Residentie Sint-Jozef – Hemelstraat 22, 2018 Antwerpen
WZC Oase – Tramlaan 14, 1861 – Wolvertem
Zonnewende – Boomsesteenweg 15, 2630 – Aartselaar
Waterrijk – Industrieweg 41, 2280 Grobbendonk
WZC De Muze – Rubensstraat 29, 2812 Muizen

Meer info: www.dagvandezorg.be