Over Korian

We bieden een antwoord op elke zorgvraag en vertrekken daarbij vanuit uw noden. Wij gaan op zoek naar een oplossing op maat om u en uw omgeving te ontzorgen.

Korian België is sinds 2005 een betrouwbare partner in de ouderenzorg. Tot 2017 waren we enkel actief in de residentiële ouderenzorg met woonzorgcentra, assistentiewoningen, dagverzorgingscentra, herstelverblijven en psychogeriatrie. We beschikken over een ruim aanbod in gans België waar senioren waardig oud kunnen worden.

In 2017 hebben we ons zorgaanbod uitgebreid met thuiszorg, thuisverpleging zodat we iedereen die zorg nodig heeft, jong of oud, gedurende een korte of langere periode thuis veilig kunnen ontzorgen. We beschikken eveneens over thuiszorgwinkels voor een snelle levering van terugbetaalde en niet terugbetaalde orthopedische hulpmiddelen.

Naast de klassieke thuis- en gezinszorg kan u bij ons ook terecht voor kraamzorg en gespecialiseerde zorg voor mensen met een beperking, personen met dementie, mensen met een psychische problematiek en palliatieve patiënten.

Hebt u naast zorg ook nood aan hulp in het huishouden, dan kan dat met dienstencheques.

En we gaan nog een stap verder: we bieden niet enkel persoonsgerichte zorg, maar eveneens een volledige omkadering voor ouderen, kwetsbaren en hun naasten. Indien u het wenst, kan u zelfs beschikken over een persoonlijke assistent die u administratief en organisatorisch ondersteunt.

Korian België: een betrouwbare zorgpartner waarop u kan rekenen! 

Korian België in cijfers:

 • +/- 10.000 medewerkers staan voor u klaar, waarvan 600 in Home Care, samen met 145 zelfstandige verpleegkundigen.

Residentieel

 • 116 Woonzorgcentra/Assistentiewoningen:
  • Vlaanderen: 76
  • Brussel: 9
  • Wallonië: 30
  • Duitse gemeenschap: 1
 • ca. 11.000 bedden
 • 1.600 bedden in assistentiewoningen

Korian Home Care:

 • Thuisverpleging: 1.500 patiënten
 • Thuiszorg: 1.400 cliënten
 • Dienstencheques: 450 klanten

Korian in Europa:
Korian maakt deel uit van Clariane, de grootste gemeenschap in Europa voor zorg, gezondheidszorg en gastvrijheid in tijden van kwetsbaarheid.

 • Actief in 7 landen: Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.
 • 67.000 medewerkers
 • meer dan 800.000 bewoners, patiënten en cliënten.
 • In woonzorgcentra, klinieken en alternatieve woonvormen

Onze visie: Hier zorgen wij voor u, in uw thuis!

Wanneer u kiest voor Korian, kiest u voor zorg en ondersteuning op maat, waar u ook woont of verblijft: thuis, of in een thuisvervangende omgeving zoals een kort- of herstelverblijf, een dagverzorgingscentrum, een assistentiewoning of een woonzorgcentrum.  

Met hart en ziel bieden we u de beste professionele zorg en levenskwaliteit, persoonsgericht en op maat, met respect voor ieders waardigheid. Bovendien bieden we volledige ondersteuning en omkadering (ook administratief) bij u thuis of in onze huizen, maar ook aan uw familie en naasten.

Onze filosofie: Positive Care

Zowel bij u thuis als in onze huizen bieden we u een kwaliteitsvol leven dankzij onze ‘Positive Care filosofie’ (*): we focussen op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Uw autonomie staat bij ons centraal: u krijgt de kans om zelf te bepalen wat u belangrijk vindt.

In onze huizen zorgen we voor zinvolle activiteiten afgestemd op uw eigen persoonlijke interesses. We organiseren allerlei vormen van lichaamsbeweging, muziek, dans, maar ook culturele activiteiten, evenementen waarop uw familie en vrienden welkom zijn. We hanteren daarbij het motto: niets moet, veel kan, als u er zin in heeft. Plaatselijke vrijwilligers en/of verenigingen uit de buurt steken ons dikwijls een handje toe. 

We staan zowel in de thuiszorg als residentieel garant voor een kwaliteitsvolle zorg. Onze medewerkers krijgen voortdurend de kans om extra opleidingen te volgen in onze Korian Academie. Daarnaast investeren we ook in niet-medicamenteuze behandelingen zodat we op een alternatieve manier aan preventie en gezondheidszorg doen. We maken daarbij gebruik van innovatieve toepassingen. Voorbeelden daarvan zijn Silverfit, De tovertafel en de Zorgrobot. 

Onze huizen bieden een warme, comfortabele en huiselijke omgeving zodat u zich snel thuis voelt. We zorgen voor vele sociale contacten tussen onze bewoners onderling, maar ook met de familie, de medewerkers, de vrijwilligers en de buurt.

We serveren lekkere maaltijden, dagvers bereid met lokale producten in de eigen plaatselijke keuken van elk huis. Lust u liever vis dan vlees of bent u vegetarisch? Het kan allemaal.

Al onze huizen behouden hun eigen autonomie en zijn sterk verbonden met de plaatselijke gemeenschap zodat iedereen zich er thuis voelt. Het zijn open huizen, waar iedereen te allen tijde welkom is.

(*) Positive care behoort tot het Active Ageing concept van de Wereldgezondheidsorganisatie dat verouderen ziet als een positief gegeven.

Onze missie, waarden en MVO-engagementen

Korian maakt deel uit van Clariane: de grootste Europese gemeenschap voor zorg, gezondheidszorg en gastvrijheid in tijden van kwetsbaarheid. Clariane is een Missiegedreven Onderneming:

Een sterke missie:

Samen zorgen voor waardigheid en levenskwaliteit van eenieder in tijden van kwetsbaarheid

Ondersteund door 5 engagementen:

Respect, Eerlijkheid, Innovatie, Nabijheid en Duurzaamheid.

Korian waardendriehoek NL2 april23

 

Onze missie ‘Samen zorgen voor waardigheid en levenskwaliteit van eenieder in tijden van kwetsbaarheid’ geldt zowel voor onze bewoners en cliënten als voor onze medewerkers. Ze verwoordt wat ‘levenskwaliteit’ voor ons betekent. Binnen ons maatschappelijk verantwoord ondernemingsbeleid zullen we onze engagementen volbrengen, handelend vanuit onze waarden vertrouwen, initiatief en verantwoordelijkheid. Elke dag opnieuw vormt onze basisfilosofie Positive Care de basishouding waarmee we onze missie uitdragen naar onze cliënten, medewerkers en stakeholders.

Vertrouwen is het kloppend hart van onze organisatie. U kan ten alle tijden op onze medewerkers rekenen. We ontzorgen u graag. Vertrouwen betekent eerlijkheid en respect tegenover u en uw familie in alle omstandigheden.

Initiatief: We stimuleren eigen initiatief bij onze medewerkers. We moedigen hen aan om oplossingsgericht te denken en te werken in hun dagdagelijkse taken en open te staan voor verandering en innovatie, daar waar het beter kan.

Verantwoordelijkheid: We houden rekening met de impact van onze werking op het milieu en dragen duurzaamheid, het klimaat en biodiversiteit hoog in het vaandel. Via ons residentieel netwerk zijn we lokaal sterk verankerd en bieden we toegankelijke zorg voor iedereen dichtbij huis.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen vertaalt zich in 5 pijlers:

 1. Korian garandeert de vrije keuze aan iedereen die nood heeft aan zorg
 2. Korian draagt zorg voor hen die zorg dragen
 3. Korian biedt innovatieve oplossingen voor de vergrijzing van de samenleving.
 4. Al onze huizen zijn lokaal verankerd en zetten zich in voor de lokale leefgemeenschap.
 5. We werken dagelijks aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.

Women's Club: voor en door vrouwen

De Women's Club is in maart 2019 opgericht door CEO Sophie Boissard in Frankrijk. Ondertussen zijn er afdelingen in Italië, Duitsland, Spanje en België. Clariane (waartoe Korian België behoort) is één van de eerste organisaties in de zorg die de zeven Women Empowerment Principles van de VN ondertekenden: https://www.weps.org

Vanuit de Women's Club strijden we voor gendergelijkheid en tegen geweld op vrouwen. We ijveren voor meer welzijn en een betere levenskwaliteit van onze vrouwen op de werkvloer. Meer dan 80% van onze medewerkers zijn immers vrouwen net als de meeste van onze bewoners, patiënten en cliënten.

Ieder jaar organiseren we activiteiten in het kader van Orange the World, de internationale campagne tegen geweld op vrouwen en meisjes van de Verenigde Naties. De campagne loopt van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn 16 dagen van Actie. https://www.un.org/en/observances/ending-violence-against-women-day

Daarnaast willen wij als vrouwen andere vrouwen binnen onze organisatie ondersteunen en de nodige groeikansen bieden om hun zelfvertrouwen te versterken en leiderschap te ontwikkelen, Kortom, we willen vrouwen empoweren.

Women's Club

Het Belgische Team

Sophia Peeters
COO Voorzitster Women’s Club
Marjan Horemans
HR Development Manager
Martine Vermeiren
Home Care Director
Joelle Spelmans
Directrice Clarenhof
Lieve Van Boxem
PR Manager - Woordvoerder
Lidwine Deschryver
Operational Director
Anne Michaux
Marketing Manager Wallonië-Brussel
Annick Verpoorten
Quality Director
Eric Delbauve
Directeur Le Cocon
claraine-plus
Clariane, een missiegedreven onderneming, is de grootste Europese gemeenschap voor zorg, gezondheidszorg en gastvrijheid. Ze verenigt, bekwaamt en ondersteunt ongeveer 67000 professionals die samen zorgen voor waardigheid en levenskwaliteit van éénieder in tijden van kwetsbaarheid.
We komen tegemoet aan ieders behoefte, op elk ogenblik en zo dicht mogelijk bij huis.
claraine-hartDrie expertises om verschillende kwetsbaarheden te ondersteunen

Zorg, gezondheidszorg, gastvrijheid

claraine-locatiesDichtbij wanneer kwetsbare mensen ons nodig hebben

700 locaties in 7 Europese landen

claraine-handenDagelijks handelend vanuit deze vijf engagementen

Respect, eerlijkheid, innovatie, nabijheid en duurzaamheid