• Getuigenissen

    Getuigenissen

Wieza, 84 jaar, woont in een assistentiewoning

Op aandringen van mijn zoon heb ik begin 2019 gekozen voor een assistentiewoning. Achteraf bekeken, de beste beslissing in jaren. Mijn overleden echtgenoot spoorde me reeds op zijn sterfbed, 10 jaar geleden aan om naar de Witte Bergen te gaan. Dit negeerde ik, ik voelde me te jong en had nog een inwonende zoon.

Achteraf bekeken had ik de stap veel eerder moeten zetten. Wat een luxe heb ik hier. Ik heb allemaal nieuwe meubels gekocht. Van een nieuwe keukentafel, tot een prachtig salon, tot een mooie slaapkamer. Het is veel kleiner als thuis, maar zo veel gezelliger. Iedereen die bij me binnenkomt, complimenteert me met mijn gezellig flatje. Ik vind het heerlijk om hier te wonen. Mij hoor je niet zeggen dat ik eenzaam ben of ongelukkig! Hoe kan het ook, iedereen hier is zo vriendelijk.

s’ Morgens komt een  verpleegkundige me helpen bij de ochtendzorg. Ik heb een wekelijkse poetsvrouw. En ik ga dagelijks in de taverne eten. Wat verlangt een vrouw als ik nog meer. Ik ga hier nooit meer weg!Josse, 91 jaar, bewoner van het woonzorgcentrum

Na het overlijden van mijn echtgenote verhuisde ik van de assistentiewoning naar het woonzorgcentrum. Privacy is voor mij zeer belangrijk, maar tijdens het rouwproces van mijn vrouw ontstonden er meer behoeften aan sociale contacten. Hier in het woonzorgcentrum vind ik het juiste evenwicht tussen beiden. Wanneer ik tijd voor me zelf wil, trek ik me terug op mijn kamer. Het zorgpersoneel respecteert mijn vraag naar privacy en ze storen me zo weinig mogelijk. Anderzijds, wanneer ik mensen wil zien, zoek ik ze op. Er zijn de dagelijkse contacten tijdens de maaltijden en er is de gezellige taverne beneden.

Wanneer het zelfstandig wonen, niet meer lukt, ben je genoodzaakt een oplossing te zoeken. Ik kan alleen maar zeggen, ik heb een waardig alternatief gevonden en ik ben er gelukkig mee!Maria, 88 jaar, bewoner van het woonzorgcentrum

Hier heb ik alles wat ik moet hebben”, mijn kinderen zijn gelukkig omdat ik gelukkig ben, wat wil een mens nog meer. Ik wil hier blijven zolang ik leef, dit is nu mijn thuis!


Terug