Corona info

Beste bezoeker,

Op deze pagina vindt u de nodige informatie en een overzicht van de maatregelen die van toepassing zijn vanaf 9 juni 2021 in onze woonzorgcentra en assistentiewoningen in verband met het coronavirus (COVID-19). In functie van een specifieke situatie binnen elk woonzorgcentrum kunnen deze maatregelen aangepast worden.

  • Registratie is nog steeds verplicht (via de bezoekapp per huis of op papier aan het onthaal).
  • Wanneer u als familie, vrienden of mantelzorgers op bezoek komt en deelneemt aan onze activiteiten, vragen wij u om nog steeds de nodige afstand te bewaren (1,5 m), een mondmasker te dragen, zowel binnen als buiten en de handhygiëne toe te passen. De bewoners dragen nog enkel een chirurgisch mondmasker buiten hun leefgroep.
  • Een bewoner mag vier knuffelcontacten hebben, waarbij fysiek contact zonder mondmasker mogelijk is. Deze contacten kunnen tweewekelijks wisselen. De nauwe contacten kunnen samen aanwezig zijn als ze tot hetzelfde huishouden behoren. Bewoners mogen ook bij hun knuffelcontacten op bezoek gaan, maar dan mogen ze enkel contact hebben met het samenwonend gezin. Wanneer zij terugkomen, moet zij niet in quarantaine.
  • Er zijn voor de bezoekers geen leeftijdsbeperkingen, ook (klein-)kinderen kunnen langskomen.
  • Bezoek op kamer is toegestaan, ook huisdieren zijn welkom.
  • Bewoners en bezoekers mogen elkaar buiten het WZC ontmoeten, weliswaar met het respecteren van de veiligheidsmaatregelen zoals die voor elke burger gelden, conform de nationale bepalingen en de geldende lokale bepalingen.
  • Als een bewoner na een ziekenhuisverblijf terugkomt naar het WZC nemen wij een test af. Er is enkel nog kamerisolatie indien het resultaat positief is.
  • Bezoekers die terugkomen uit een rode zone of die in contact zijn geweest met een hoogrisico-contact, mogen gedurende 10 dagen niet op bezoek komen.

Voor alle praktische info en de (soms) specifieke regeling ter plaatse, neemt u best contact op met het woonzorgcentrum van uw familielid.

De bezoekapp
Om het bezoek in de WZC in goede banen te leiden beschikken sommige huizen  over een ‘bezoekapp’ waarop u zich online kan registreren en een tijdslot kan kiezen op basis van de beschikbaarheid. De app houdt rekening met het aantal toegelaten bezoekers per tijdslot. U ontvangt via e-mail een bevestiging die u bij de ingang van het woonzorgcentrum kan tonen.

Indien u hiervan gebruik wenst te maken, neem dan contact op met het woonzorgcentrum van uw familielid.

 

Voor assistentiewoningen gelden de interfederale bepalingen.