Corona info

Belangrijk bericht!

Wellicht hebt u ook via de media vernomen dat er opnieuw enkele corona-uitbraken zijn in Woonzorgcentra én dat er een nieuwe erg besmettelijke coronavariant is opgedoken. Het feit dat vele mensen terugkomen uit rode en donkerrode vakantiezones, vergroot uiteraard de kans op besmettingen in België en bijgevolg ook in onze woonzorgcentra.  

Wij vragen u daarom met aandrang dat u bij een bezoek aan uw familie in één van onze huizen:

 • de algemene hygiëne en beschermingsmaatregelen strikt opvolgt.
 • een test laat afnemen na een verblijf in een (donker)rode zone, ook wanneer u volledig gevaccineerd bent. Deze maatregel geldt eveneens voor onze medewerkers. Enkel een negatief resultaat geeft toegang tot het woonzorgcentrum.

Wij kunnen dit laatste niet verplichten, noch controleren, maar wij rekenen op uw welwillendheid en burgerzin zodat u het nodige doet om onze bewoners gezond en veilig te houden.   

Hartelijk dank voor uw begrip!

 

Beste bezoeker,

Op deze pagina vindt u de nodige informatie en een overzicht van de maatregelen die van toepassing zijn vanaf 1 juli 2021 in onze woonzorgcentra en assistentiewoningen in verband met het coronavirus (COVID-19). Omwille van een uitzonderlijke situatie binnen een woonzorgcentrum kunnen deze maatregelen aangepast worden. 

 • Registratie  is niet meer verplicht wanneer u op bezoek komt.
 • Vanaf nu zijn ook externe bezoekers welkom in onze cafetaria/brasserie/grandcafé. We vragen hierbij uitdrukkelijk om de interfederale maatregelen te volgen, d.w.z maximum met 8 aan een tafel en het dragen van een mondmasker is nog steeds verplicht wanneer u de tafel verlaat.
 • Wanneer u als familie, vrienden of mantelzorgers op bezoek komt en deelneemt aan onze activiteiten, vragen wij u om nog steeds de nodige afstand te bewaren (1,5 m), een mondmasker te dragen, zowel binnen als buiten en de handhygiëne toe te passen. De bewoners dragen nog enkel een chirurgisch mondmasker buiten hun leefgroep.
 • Een bewoner mag binnen het aantal knuffelcontacten ontvangen volgens de interfederale bepalingen, waarbij fysiek contact zonder mondmasker mogelijk is, d.w.z. max. 8 personen tegelijkertijd. Deze contacten kunnen tweewekelijks wisselen. De nauwe contacten kunnen samen aanwezig zijn als ze tot hetzelfde huishouden behoren.
 • Buiten is er geen beperking op het aantal contacten.
 • Bewoners mogen ook bij hun knuffelcontacten op bezoek gaan, maar dan mogen ze enkel contact hebben met het samenwonend gezin. Wanneer zij terugkomen, moet zij niet in quarantaine.
 • Er zijn voor de bezoekers geen leeftijdsbeperkingen, ook (klein-)kinderen kunnen langskomen.
 • Bezoek op kamer is toegestaan, ook huisdieren zijn welkom.
 • Bewoners en bezoekers mogen elkaar buiten het WZC ontmoeten, weliswaar met het respecteren van de veiligheidsmaatregelen zoals die voor elke burger gelden, conform de nationale bepalingen en de geldende lokale bepalingen.
 • Als een bewoner na een ziekenhuisverblijf terugkomt naar het WZC nemen wij een test af. Er is enkel nog kamerisolatie indien het resultaat positief is.
 • Bezoekers die terugkomen uit een rode zone of die in contact zijn geweest met een hoogrisico-contact, mogen gedurende 10 dagen niet op bezoek komen.

Gelieve contact op te nemen met het woonzorgcentrum van uw familielid voor alle praktische info en de (soms) specifieke regeling ter plaatse.

Voor assistentiewoningen gelden de interfederale bepalingen.